Môj účet

Na čo slúži DSP procesor?

Možnosť rozšírenia aparatúry

K výhodám DSP procesoru patrí možnosť rozšírenia aparatúry o výstupy na zosilňovač (až 12 x RCA), aktívne zapojenie reproduktorov, časová korekcia, detailný napr. až 30pásmový ekvalizér pre každý kanál, USB port, funkcia bluetooth (telefonovanie, streamovanie hudby).

Možnosti nastavenia DSP

Nastavovanie DSP procesoru prebieha na počítači, alebo na smartfóne, existujú aj aplikácie na operačný systém OS Android. Na nastavovanie slúži špeciálny software, ktorý možno jednoducho stiahnuť priamo do počítača. Nespornou výhodou je nastavenie zvuku v reálnom čase. Niektoré DSP procesory dokážu aj automatické kalibrovanie pomocou mikrofónu. DSP procesor spracuje signál z originálneho autorádia, dokáže zlučovať signály. Ďalšou výhodou sú kompaktné rozmery a vďaka tomu rozmanité možnosti umiestnenia v aute. Mnohé DSP procesory majú aj možnosť rozšírenia o rôzne prídavné moduly.

Zapojenie a rozdelenie

Zapojiť ho môžete cez high/low adaptér na originálne autorádio alebo cez RCA linky. Väčšina DSP procesorov už majú vstavané kvalitné high/low prevodníky. DSP procesory sa rozdeľujú podľa počtu vstupných a výstupných kanálov. Potom je tiež možné zakúpiť zosilňovač s integrovaným DSP procesorom.

Montáže DSP procesorov z našej dielne

Autor: Ing. Karel Šudák
Kopírovanie fotografií alebo textu je zakázané! Všetky práva vyhradené.

Podobné články

Neviete, ako vybrať ten správny subwoofer? Poradíme Vám.
Spísali sme tipy pri nákupe subwoofera do auta. Tiež poradíme s jeho zapojením.
Celý článok
Neviete, ako vybrať to správne autorádio? Poradíme Vám.
Plánujete nákup autorádia? Poradíme Vám na čo si dať pozor a ako úspešne zvládnuť zapojenie autorádia.
Celý článok